Projekt...

Jag vet att jag nämde i ett tidigare inlägg att jag hade ett lite måleriprojekt igen som jag skulle ägna lite tid åt i sommar. Tänkte att jag skulle lägga upp lit bilder på det här nu. Den här möbeln har jag fått utav min jättesnälla och bästa mamma, den kommer från hennes barndomshem vilket ju såklart gör det hela ännu lite roligare =) Jag vet inte riktigt vad man kallar den, är det ett bord?? en bänk?? en slags hylla?? Ja, jag vet inte rikigt men kalla den vad man vill, jag är i alla fall nöjd! =) 
 En före-bild, från början fanns bara underredet men på det sättet hade den ju som ingen funktion. Så när mamma ville ha den här hemma så gjorde Morfar en skiva till den =)

Som ni ser så har den alltså varit såhär brun under alla tider... men när jag hittade den här ute i garaget då mamma blivit less på den så va ju såklart min första tanke att då skulle jag vilja ha den, meeeeen jag ville ju SÅKLART måla den vit.....
 
 ...och snäll som min mamma är så fick jag den och hon tyckte det va ok att jag målade om den, så så blev det då =)

Voilá!! Färdig och hemma hos mig, den fick ta plats i hallen och trots att en vän inte riktigt tyckte att jag placerat den rätt så tror jag ändå att jag känner mig nöjd med den platsen, ja den får stå där ett tag i alla fall =)

Man kan kanske tycka att man förstör gamla möbler genom att måla om dom och därmed förstöra dess originalskick. Självklart så funderade jag oxå över detta och gjorde ingenting förhastat i den frågan. Den här möbeln är en gammal pjäs men den är ju inte komplett, som sagt så saknades överdelen så den är nog inte värd många kronor. Sen är den ju värd jättemkt nu i mina ögon, så jag tycker ändå att jag gjort rätt. Jag tror att min mamma oxå uppskattar att hennes och hennes föräldrars saker kan få nytt liv i ett nytt hem och på så sätt dessutom få bli kvar inom släkten. Jag tycker det är en fin tanke =)


trav och födelsedagsfirande

I helgen som va åkte jag upp till hoting på det årligen återkommande Hotingtravet! Jag kunde faktiskt sluta vid lunchtid på fredagen så det va skönt att komma iväg någolunda tidigt. Hade två passagerare med mig oxå som jag släppte av på två olika ställen efter vägen, kul med sällskap!
Anledningen egentligen att jag åkte upp va inte enbart för travets skull utan oxå för att fira min kära vän Björka som snart fyller 30år! Så alla mina tjejer samlades och åkte upp på Tåsjöberget för att inta lite god mat och ett å annat glas vin =) Ja, vindrickandet fick ju vi som inte ammar stå för... det är ju lite så nu när vi flickor börjar närma oss denna "höga" ålder, bäbisar tycks ploppa ut lite varstans nu hihi ;) Meeeen, som tur är så har vi ju lika roligt i alla fall, med eller utan alkohol spelar egentligen inte så stor roll =)
Det är så fantastiska människor som jag har valt att omge mig med så jag blir alldeles rörd vi tanken! Tänk att jag varit så duktig på att "välja" mina vänner, det är inte utan att man blir lite stolt haha ;) Även fast vi ses ganska sällan nu för tiden, i alla fall allihopa samtidigt så är det precis som förr. Och även fast vi lever ganska olika liv på olika håll så är det ALLTID lika kul när vi träffas. Det är så härligt, eller huuur!? =)
Nåja, där fick jag ett litet sentimentalt ögonblick...haha

Helgen va i alla fall jättebra, hann även med att umgås med min fina familj =) Sen va jag ju såklart tvungen att hälsa på lilla Sanna, det nyaste tillskottet till vårat "gäng".... meeen, inte vet jag hon va föga intresserad, sov sig igenom heeela besöket haha. Men söt va hon och som tur är så har hon ju så mysiga föräldrar och söt storebror så det blev ju trevligt i alla fall =) Får hoppas på att hon är mera vaken när jag kommer hem under semestern =)

Å på tal om semester, jag har bara 3 dagar kvar nu! Jippppiii!!! :P


RSS 2.0